Uczestnicy WTZ PZN w MasterChef
14 stycznia uczestnicy Warsztatu i klubowicze oczekujący do WTZ stanęli przed niemałym wyzwaniem kulinarnym.
Ich zadaniem było upiec profesjonalne donaty czyli pączki w kształcie oponki, bez nadzienia.
Tym razem gotowanie odbyło się poza siedzibą placówki, w superkuchni, superkucharza Adama.
Ekipa dała radę. Słodkości były pycha, a następnego dnia wszyscy karnie się stawili na sali gimnastycznej, by spalić nadprogramowe kalorie.
14 stycznia 2020 odwiedziliśmy „Akademię kulinarną” . Nasza gromadka piekła „donaty” czyli pączki z dziurką. Mieszaliśmy mąkę, cukier i coś tam jeszcze. Potem to było pieczone w specjalnej maszynie , a na koniec ozdabialiśmy nasze wypieki lukrem. Były smakowite . Tak uważamy my i nasi najbliżsi, których także poczęstowaliśmy
Najnowsze komentarze